SolaRoad is volop bezig met nieuwe plannen en ontwikkelingen voor 2017 en verder. Maar vandaag kijken we nog even terug op een aantal bijzondere gebeurtenissen uit 2016:

– De Californische wegbeheerder Caltrans en de provincie Noord-Holland tekenden op 29 maart 2016 een intentieverklaring om samen te werken aan een nieuw pilotproject voor opwekking van zonnestroom uit wegdekken. De beoogde locatie ligt in Lebec, Kern County.
РHet SolaRoad proeftracé dat sinds 2014 in Krommenie ligt, werd in het najaar van 2016 verlengd met 20 meter. Het nieuwe stuk bestaat uit een verbeterde elementen waarmee nieuwe testen zullen worden gedaan.
– SolaRoad won the Vivaio Award ‘the for best visionary project of the year in Europe’
– BBC Horizons maakte een film over SolaRoad en zond deze uit op 30 oktober 2016
– David Wolfe, een online publicist, maakte een filmpje over 7 redenen waarom Nederland een topland is. SolaRoad werd genoemd als een van die redenen. Het filmpje bereikte miljoenen.
De SolaRoad Kit werd gelanceerd: 10 meter SolaRoad dat bedrijven en overheden kunnen bestellen voor hun eigen stukje energie-opwekkend wegdek. De Provincie Groningen is de eerste die de SolaRoad Kit afneemt, gekoppeld aan een ‘smart’ bankje met de naam STOPcontact. Dit wordt geplaatst in Blauwestad in april 2017.