SolaRoad is volop bezig met nieuwe plannen en ontwikkelingen voor 2017 en verder. Maar vandaag kijken we nog even terug op een aantal bijzondere gebeurtenissen uit 2016:

– De Californische wegbeheerder Caltrans en de provincie Noord-Holland tekenden op 29 maart 2016 een intentieverklaring om samen te werken aan een nieuw pilotproject voor opwekking van zonnestroom uit wegdekken. De beoogde locatie ligt in Lebec, Kern County.
– Het SolaRoad proeftracĂ© dat sinds 2014 in Krommenie ligt, werd in het najaar van 2016 verlengd met 20 meter. Het nieuwe stuk bestaat uit een verbeterde elementen waarmee nieuwe testen zullen worden gedaan.
– SolaRoad won the Vivaio Award ’the for best visionary project of the year in Europe’
– BBC Horizons maakte een film over SolaRoad en zond deze uit op 30 oktober 2016
– David Wolfe, een online publicist, maakte een filmpje over 7 redenen waarom Nederland een topland is. SolaRoad werd genoemd als een van die redenen. Het filmpje bereikte miljoenen.
De SolaRoad Kit werd gelanceerd: 10 meter SolaRoad dat bedrijven en overheden kunnen bestellen voor hun eigen stukje energie-opwekkend wegdek. De Provincie Groningen is de eerste die de SolaRoad Kit afneemt, gekoppeld aan een ‘smart’ bankje met de naam STOPcontact. Dit wordt geplaatst in Blauwestad in april 2017.