Haarlem, 27 maart 2017

De eerste 70 meter SolaRoad werden in 2014 in Krommenie door Minister Kamp geopend. Dat was wereldnieuws want het was de allereerste openbare weg met geïntegreerde zonnecellen. De succesvolle SolaRoad-pilot is inmiddels uitgebreid met 20 meter nieuwe technologie.

Om de Nederlandse voorsprong op het gebied van solar wegdekken verder uit te bouwen is het TKI Urban-Energie-project PV4Roads gestart. In dit project werkt SolaRoad samen met een aantal partijen aan de volgende generatie van zonne-energie opwekkende wegen. Dit zal resulteren in een aantal prototypen voor reguliere wegen (auto, bus, etc) die in nieuwe pilotprojecten kunnen worden beproefd. Het PV wegdek wordt zo vormgegeven dat het op grote schaal industrieel geproduceerd kan worden. Het project wordt financieel ondersteund door de Topsector Energie.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Sten de Wit, sten.dewit@tno.nl