22 december 2016
SolaRoad feliciteert Wattway met de opening van de 1 kilometer ‘route solaire’ in Normandië. Het is goed om te zien dat waar SolaRoad in 2009 mee begon, wereldwijd navolging krijgt. Er is een markt voor solar wegen aan het ontstaan en deze wordt nu door meer spelers ontwikkeld.
SolaRoad heeft inmiddels al sinds 2014 praktijkervaring in de openbare weg met het fietspad in Krommenie. Er is veel geleerd en deze leerervaringen zijn verwerkt in een update van het product, dat sinds oktober 2016 op de weg ligt. Vervolgprojecten op fietspaden én reguliere wegdekken, in Nederland en in de VS, staan gepland vanaf 2017.

19 december 2016
SolaRoad is nu ook voor kleinere oppervlakten beschikbaar als SolaRoad Kit. De provincie Groningen is de eerste afnemer van deze innovatie en gaat hem gebruiken in een multifunctionele bank met oplaadpunten voor elektrische fietsen, een mobiele telefoon of een tablet. De naam van deze toepassing is STOPcontact. Rond april 2017 plaatst de provincie de bank in BlauweStad, een waterrijk natuur- en woongebied ten oosten van de stad Groningen.

Gedeputeerde Elisabeth Post van de provincie Noord-Holland:
“Geweldig om te zien dat de succesvolle SolaRoad door de provincie Groningen wordt opgepakt. Ik feliciteer de provincie Groningen graag van harte met de aanschaf van de eerste SolaRoad Kit ter wereld!”
Meer informatie over de SolaRoad Kit:
https://www.solaroad.nl/blog/projecten/solaroad-kit/
Bekijk hier het persbericht:
http://eepurl.com/ct7GHP