SolaRoad wordt nu ook toegepast op een bedrijventerrein in de gemeente Haaksbergen. De SolaRoad Kit wordt 29 mei a.s. aangelegd en voedt de openbare verlichting op het terrein en een LED-scherm, waardoor deze energieneutraal wordt. De gemeente Haaksbergen is voornemens om van het nieuwe bedrijventerrein Stepelerveld ’het groenste bedrijvenpark van Nederland’ te maken. Voor de infrastructuur van het bedrijventerrein worden dan ook alleen duurzame oplossingen toegepast.

Wethouder duurzaamheid Ellen Prent: “Onze duurzaamheidsambitie voor het Stepelerveld is duidelijk. Bij het groenste bedrijvenpark van het land hoort ook de groenste oplossing op het gebied van wegenbouw. Daarom hebben wij in Haaksbergen gekozen voor SolaRoad.”

Bijdragen aan een duurzame toekomst
De SolaRoad Kit is een 10 meter lang stroomopwekkend wegoppervlak, dat op vele plaatsen toegepast kan worden, denk aan een bedrijventerrein, een erf, plein, fiets- of wandelpad. De Kit is geschikt voor iedere organisatie die een bijdrage wil leveren aan CO2-reductie, klimaatdoelstellingen en zich in wil zetten voor een duurzame toekomst. Ook draagt de Kit bij aan Smart City en Smart Charging doelstellingen. De SolaRoad Kit is eerder toegepast in combinatie met een bank in de provincie Groningen, waarbij de bank dient als oplaadmogelijkheid voor elektrische fietsen of mobiele telefoons. In Frankrijk wordt een fietspad en een rotonde verlicht door middel van de SolaRoad Kit.

Uitvoering
SolaRoad is één van de duurzame toepassingen in de ontwikkeling van het bedrijventerrein Stepelerveld in Haaksbergen. De ontwikkeling van het bedrijventerrein is een initiatief van de gemeente Haaksbergen. De werkzaamheden op het bedrijventerrein worden uitgevoerd door Reef Infra.