Haarlem, 29 juni 2017

SolaRoad is geselecteerd als een van de drie innovaties die mogelijk op 7 september a.s. tijdens het Making Waves event op de Afsluitdijk gepresenteerd mag worden (https://makingwavesnl.nl). Tijdens dit high level event kunnen inspirerende innovaties zich presenteren aan een internationaal publiek van beslissers, beleidsmakers en experts. Sprekers zijn onder andere voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan en demissionair minister van Infrastructuur & Milieu, Melanie Schulz. De winnende innovatie mag meedoen aan de finale van de Ideas from Europe competitie (www.ideasfrom.eu).
Making Waves is een initiatief van de ministeries van Infrastructuur & Milieu en Economische Zaken en heeft als doel innovaties verder te helpen. Het gaat daarbij om innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken over de grenzen van sectoren heen. De categorieën zijn: Water, Food & Health, Energy & Transport, Environment & Raw Materials, Innovative Society & Security.
Rijkswaterstaat heeft als partner van Making Waves gezocht naar innovaties in de categorie Energy & Transport. SolaRoad is uiteindelijk geselecteerd voor een mogelijke podiumplaats tijdens Making Waves op 7 september.