Projecten

Op steeds meer plaatsen verschijnt de SolaRoad Kit in het straatbeeld. Niet alleen in Nederland maar ook elders in Europa.

Groningen

Toepassing: Multifunctionele bank STOPcontact
Opdrachtgever: Provincie Groningen
Locatie: Blauwe Stad, een waterrijk natuur- en woongebied ten oosten van de stad Groningen

Het STOPcontact is een multifunctionele bank die bestaat uit een slimme en groene combinatie van producten. De bank heeft vier stopcontacten voor het opladen van bijvoorbeeld een mobiele telefoon, elektrische fiets of een tablet en is voorzien van een digitaal informatiescherm. De energie wordt opgewekt door de SolaRoad Kit die voor de bank is geplaatst. De opgewekte energie wordt opgeslagen in twee zeezout-accu’s. Deze accu’s zitten verpakt in de multifunctionele bank van gerecycled materiaal. Deze multifunctionele bank is een voorbeeld van hoe de provincie Groningen het gebruik van innovatieve, schone en veilige energiebronnen stimuleert.

Haaksbergen

Toepassing: Openbare verlichting en LED scherm
Opdrachtgever: Gemeente Haaksbergen
Locatie: Bedrijventerrein Stepelerveld

De gemeente Haaksbergen is voornemens om van het nieuwe bedrijventerrein Stepelerveld ’het groenste bedrijvenpark van Nederland’ te maken. Voor de infrastructuur van het bedrijventerrein worden dan ook alleen duurzame oplossingen toegepast. SolaRoad is één van de duurzame toepassingen in de ontwikkeling van het bedrijventerrein. De SolaRoad Kit voedt de openbare verlichting op het terrein en een LED-scherm, waardoor deze energieneutraal wordt.

Etampes en La Clarté, Frankrijk

Toepassing: Verlichting fietspad en rotonde
Opdrachtgever: Franse wegenbouwbedrijf Charier
Locatie: Etampes (Parijs) en La Clarté (Nantes)

In het Franse Etampes, nabij Parijs is een fietspad aangelegd waarin de SolaRoad Kit verwerkt is om het fietspad van verlichting te voorzien. Het fietspad is gelegen in een gebied waar de ondergrond moeilijk bewerkbaar is. De toepassing van de SolaRoad Kit biedt uitkomst om het fietspad via deze manier te verlichten. In La Clarté zijn twee elementen van de SolaRoad Kit toegepast die een rotonde van verlichting voorzien.